onsdag 23 november 2011

Snar citronskörd?

Nog tycker jag att mina citroner börjar gulna så smått. Om jag har tur kan jag kanske skörda lagom till Jul. Nu har jag haft detta träd i min ägo i två år. Just nu är två citroner på väg att mogna. De pollinerades i våras. Det kommer alltså att ta runt ett år från blomma till skörd. Med citrusfrukter skall man skynda långsamt.

Å andra sidan så är redan andra generationen citroner på gång. Eftersom jag har haft trädet ute under sommaren har bina pollinerat generation två som består av inte mindre än 15 frukter. Det känn som om man kan få ganska bra skördar till och med på fönsterkarmen.
2 kommentarer:

  1. Så kul och spännande med citroner. Jag hade ett litet träd i flera år men såg aldrig en blomma, så vackra dom är. Nu har jag fått ett nytt i somras, satte det i boden nu för vinteren, kanske jag borde ha det inne i ett fönster istället? Vill den inte ha en viloperiode? Tar gärna mot råd, skulle så gärna sett en vaker vit blomma på min också :)

    SvaraRadera
  2. Nej, citrusar har inga viloperioder. De sätter blommor och frukt året runt, och de gillar att vara på fönsterkarmen. Men man måste göda dem mer än andra växter, annars får de bula fläckar på bladen, som du kan ana på mina bilder.

    Lycka till!

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...