måndag 7 augusti 2017

Mysigt trots allt regn, men nu drar vi!

Jag satt precis i morgonens ösregn och funderade på vad vi gjort i sommar. Just nu känns det som om det regnat konstant och i morgon är vi inne på sista veckans semester och min tonåring och jag drar till LONDON ihop på en mamma-son-semester. Det skall bli så mysigt. Jag är taggad; han är dubbeltaggad = vi är så taggade.

Grabben har planerat allt från besöksmål till resetider och mat. Jag är grymt imponerad av min son och det är förstås inte bara för att det är min son J
Han vill se allt det vanliga och så vill han på High Tea med mamman sin på Harrods. Sådana söner behöver världen flera av.
Innan allt packande satt jag och filosoferade lite över vad sommaren gått åt till i år. Det har varit lite annorlunda än tidigare somrar eftersom vi mest semestrat var för sig, son-pappa respektive son-mamma. Första dagen på semestern var svärmors 80-årsdag. Den firades på tu man hand med hennes man så vi andra lämnade ett blygsamt kort på trappan. Det var dock en experimentell handling som låg bakom. Pojken hade roat sig i flera timmar med att hamra ut blommor på papper, ett experiment vi alla tyckt var kul.

Grabben och jag lade sedan ut med en vecka på Bornholm. Det var väldigt fint. Lite intryck därifrån kommer längre fram. Sedan hade vi sonens bästa kompis från boden på besök. De två stora ungarna blev då små igen och fixade med allt från vattenlekar till stearinpyssel. De satt två hela kvällar och geggade med gammal stearin och var så nöjda med det.

Sedan jobbade jag några veckor. Under den tiden åkte son-pappa-trojkan på camping med husvagnen. Jag hade fått ryggont nog av usla Bornholmska sängar så jag kunde precis klara mig utan.  Det blev en veckas jobb/återhämtning för mig och en veckas familjeliv/camping för son och far. Sedan drabbade stora sommarflunsan mig och jag tog mig en veckas feber/muskelont/jobb innan det åter var dags för semester, denna gång på hemmaplan (mest för att kurera mig efter sommarflunsan). Fjärde semesterveckan blev en blandad historia där vi hade vänner och familj på besök och åkte på egna besök och hittade på några småprojekt hemma vid. Mest roligheter förstås, som till exempel ljusskeden.

Den stora tilldragelsen var nog att jag skaffade frysbox nr. två. Jag orkar inte hålla på med alla inläggningar och syrningar sommaren lång, så nu åker alla härliga bär och grönsaker oavkortat i fryssarkofagen för långsam återupplivning (resurrection of food?) under de långa vintermånaderna. Arbetsfördelning kallar jag det. Jag inser i skrivande stund att jag nu är precis som min egen mormor, men jag tänker bejaka detta. Inga detaljer gives.
Nu är vi då på väg in i femte veckan där sonen och jag åker till stora utlandet. Det är flera år sedan jag lovade honom att se London, så det är på hög tid att detta blir av.

Nu drar vi!
Tjing so long!

1 kommentar:

  1. Låter som en väl utnyttjad sommar och som att sonen haft och har en massa somriga trevligheter!
    Ha det fint i London!

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...