onsdag 5 april 2017

På begäran: recept och tips på kimchi

Det är så roligt när någon hör av sig och lämnar en kommentar och i synnerhet när jag kan inspirera till något nytt. Därav detta inlägg om kimchi. Jag började med en kimchi som enligt en korean kanske (!) skulle kunna gå som 'nöd-kimchi' men som jag gillar skarpt. Det är en historia som likna surkål men med lite variation och skarpare toner. Inspirationen kommer från boken Syra Själv av Karin Boys.

Med tiden fick jag tips av andra kimchinördar och de rekommenderade Maangchis Youtubefilmer. Jag håller helt med mina vänner. Maangchi är så underbart söt och sprudlande och inspirerande att jag bara älskar det hon gör för att hela hon är så underbar. Tänk om man kunde vara så söt och härlig som hon. Alltså, min kimchi är numera en kombinatoin av Boys-Maangchi och jag jäser den på polska stengodskrukor, precis som surkål. Det blir jättegott, tycker jag. (min man håller inte med, men eftersom han inte har gett det hela en ärlig chans räknas detta inte, eller hur)

Må så gott där ute!
PS - även ett recept på syrad chili, som jag älskar. (köp boken, den är skitbra hela den!)

3 kommentarer:

 1. Ska absolut prova när jag är hemkommen ifrån Kina, tack! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt. Inte dåligt att vara i Kina. Har de Kimchi där tro?

   Radera
 2. Tack för din kommentar hos mig! Krångelsockorna är mina vanliga, från-tån, och när jag kommit n bit stickade jag ur ett mönster ur en stickbok, murgröna och sedan delar av en annan som hette bluebells and vines. Hade tänkt göra något på skaftet men allt bara krånglade med hälarna så jag gjorde korta skaft! :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...