onsdag 12 mars 2014

Beställningen lagd

Då var det klart - nytt växthus har beställts och det känns jääääääkligt bra.
Jag har gjort min research. Alla tänkbara modeller har utvärderats och tittats på och det som vann var.... Florum träväxthus.
Den 10:e april kommer ett växthus att lämna Burträsk med destination Skåne. Innan dess skall maken och jag frakta bort det gamla liket, mura upp sockeln igen samt införskaffa färg och kitt. Jädrans vad här skall odlas igen. Sonen är glad och planerar att odla ännu flera meloner. Det nya växthuset blir ju 44 cm längre än det gamla och hela den extra kvadratmetern skall, enligt pojken, planteras till med meloner. Då vet man det då.
Vi hittade en referenskund ganska nära och tog en tjuvtitt på ett befintligt växthus, som har stått uppe i fyra år. Och det var både robust och vackert. Jag kan knappt vänta tills det är dags. Fantastiskt att det finns så rara människor, som bara släpper in en på hembesök utan att ens veta vem de har med att göra. TACK mänskligheten - det finns hopp.
Även denna hemsida är detaljerad omkring byggandet av Florum-hus. Nu är det roliga saker som väntar.
Jag måste säga att jag blev väldigt förtjust i växthuset vi tittade på. Robust, vackert och väldigt genomtänkt. Vad glad jag blev, särskilt med tanke den skiten vi köpte sist.

6 kommentarer:

 1. Det ser jättefint ut. Och stort - jag ser att det till och med står ett litet växthus inne i det stora, som ett slags växthusens babushkadocka. :-) Liiite avis blir jag, fast jag egentligen är så glad och tacksam för mitt lilla växthus i plast.

  SvaraRadera
 2. Så underbart vackert det ser ut :) Nu du! Kommer ni få en oas i trädgården som heter duga! Good for you :)

  Pia

  SvaraRadera
 3. Så vackert det ser ut, inte bra får du ett nyt växthus til dina meloner men också en prydnad till trädgården :)

  SvaraRadera
 4. Tack skall ni ha, snälla ni. Jag är helt övertygad om att det blir helt perfekt.

  SvaraRadera
 5. Åh, vilket vackert växthus! Vi får nog byta ut vårat växthus med kanalplast... ;-)

  Så roligt att du vill vara med och fira! Då hittade jag en fin blogg här också. Så jag lägger till dig i min blogglista och kommer nog tillbaka, för jag blev nyfiken på ert nya växthus...

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 6. Ska he' va' så ska he' va' från Västerbotten. He jer' så rätt och rekoderligt. De' bäst' som finns, he' finns henna. Int' som de' som fanns hos genna. ;)
  Mycket snyggt!
  / Hella

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...