onsdag 15 maj 2013

Plommonblomm

Just nu blommar plommonträden för fullt. Vårt gamla Victoria och de två nyplanterade (Opal och Victoria) är översållade med vita blommor. Det är så vackert att man inte vill sluta titta. Alla vill vara i plommonblommans skugga.
Barn och hund och fåglar och vi ---- 
--- alla älskar att mysa under det stora, fina trädet.
Annat roligt just nu är att pelar-rönnen har överlevt första vintern med gott resultat. Den är hur fin som helst och skjuter nya, långa skott.
Tulpanerna blommar överdådigt. De vanliga röda är mina favoriter, även om vi också har 'finare' sorter. Till höger syns en röd-spräcklig sort som vi har mängder av. Den håller väldigt länge och är en gåva från en rabatt som skulle läggas ner. Man tackar!
Slutligen kan hela familjen pusta ut. Vi trodde att vi gjort något riktigt dumt, för förra året blev det alls inga vindruvor. Det blev varken blommor eller kart eller druvor, så vi trodde att vi beskurit fel. Men nu ser vi blommor över allt på våra druvor, så det var nog inte så farligt som vi fått för oss. Alla pustar ut nu och hoppas på en stor och god skörd av egna druvor. På bilden syns en gammal druvsort som jag fått en stickling av från en kollega. Vi har den i växthuset. På friland har vi Himrod, som även den har massvis med blommor på gång.

4 kommentarer:

 1. :))) Våra plommonträd har inte ens fått musöron än, bara små gröna pärlor på kvistarna. Tulpanerna har i och för sig kommit upp en bit men är fortfarande i knopp. Härliga bilder från din trädgård (som vanligt!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack skall du ha, snälla du!
   Det är väl ändå förunderligt att det kan vara så stor skillnad i olika delar av landet.

   Radera
 2. Nydelige bilder fra hagen din :) Så fint det er med blomstrende plommetrær og tulipaner.
  Spennende med vindrueplantene, håper det blir bra avling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag med. Vi 'avlar' på så gott vi kan.
   Klemmer!

   Radera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...