lördag 4 maj 2013

Klar med vårstädning +++

Nu känner jag mig nästan helt klar med årets vårfix i trädgården. Allt krukor är ute, de flesta har innehåll och växthuset har fått fönsteröppnarna monterade.
 Jag har haft verktygen framme och monterat både ditt och datt. Bland annat har jag monterat kätting för humlen att växa på. 
Vissa i min omgivning har suckat över att jag planterat tre humleplantor vid huset. De menar att jag kommer att dölja hela huset i humle. Vi får väl se. Själv menar  jag att tråkiga delar av en byggnad bör kläs in med växtlighet. Denna kan ju dessutom användas till öl, så det är en ren win-win.
En bit armeringsjärn fick bli växtstöd. Även denna hängdes upp i kätting. Snabbt, enkelt och hållbart.
Men titta sen - ren svensk idyll. Det blommar i blått och gult vart man vänder ögat. Jag älskar bara våren. 
Även ogräsen visar sin vackraste sida. Svårt att rensa bort de, även om den intar större och större delar av gräsmattan.
En rolig detalj, som blev över på jobb, är en guldfiskskål. Nu får sonen och jag slå våra kloka huvuden ihop och göra något kul av den. Tills vidare får den vara rabattprydnad.
Sipporna har kommit upp bland ormögat. 
Och se sen - vilken upplösning va - det här är den lilla knoppen mitt i bilden ovan. Attans objektiv att ta detaljerade bilder.
Sonen har pyntat trappan med alla sina blomsterkrukor. Den lille busen är faktiskt rätt intresserad i natur och trädgård och det glädjer förstår moderns hjärta.
I växthuset blir det trängre och trängre. Nu bor de sista försådderna där. De måste snart vidare för platsbristen börja göra sig påmind.
Slutligen har trädgårdslandet blivit klart. Sex smala bäddar har gjorts om till tre breda. Visserligen är det lite svårare att nå in i mitten, men med list (och en bräda) skall det nog gå. Jag tror och hoppas att utbytet skall bli betydligt större så här. Potatis, lök, sallad och viss kål har jag hunnit sätta. Hoppas få ner resten innan nästa helg.

1 kommentar:

  1. Härliga bilder! Jösses vad långt våren är kommen hos dig. Färdigfixat i trädgården... I wish. Jag har precis burit undan tomma krukor och grävt ned lite övervintrade plantor, typ ;)) Jag är lite spänd på att se vad ni hittar på med guldfiskskålen !

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...