lördag 20 april 2013

Skånsk vår i mikro och makro - och en hoppetosse

Tveklöst släpptes våren lös för exakt sex dagar sedan här i Skåne. Och det tog visst fart ordentligt.
ormhassel honblomma
En hel massa olika blommor är i full gång nu. Mycket blommar på samma gång som normalt aldrig ses ihop. I veckan gjorde vi buketter med både snödroppar och vitsippor. Det känns lite skumt.
Sen behagade vår fina kamera gå itu. Bara 35 000 bilder gammal lade den av - pang bom. Det skall inte hända. Så det blev att punga upp en bra slant för en ny. Lala, lala, tänk på något annat! Roligt nog kom det med ett makroobjektiv.... bara så där.... 
 Mycket av det som är mikro blir ju så fint i makro, om man säger så. 
Man behöver inte vara värsta fotowizzen för att ta ganska hyfsade bilder. 
 En annan sak som bara kom hem 'så där' var en avenboksberså. Först tänkte jag att det skulle bli en bambu-berså, men när jag sedan sett prislappen och tänkt på den där kameran och lite andra saker så tänkte jag genast på barrotade (billigast) bokplantor. Motivationsfaktorerna kan variera. Platsen där vi tidigare hade päronträdet fick nu bli berså (med tiden blir det en berså, tror jag). Så här skall det bli, ungefär.
Det ser förstås ganska glest och mesigt ut just nu.... men så var det ju också billigt....
'berså'
... så därför (eller kanske var det i andra ordningen) hamnade det en studsmatta i den blivande bersån. Det var en av de där andra faktorerna som fick mig att sluta tänka på bambu. Grabben blev något paff när han insåg vad det var i paketen som kommit med lastbilen. Vi har nämligen alltid sagt att något så fult får inte komma in i vår trädgård. Men man har en åsikt tills man får en ny, inte sant!
Jag själv var mest glad att jag beställt transport för den väger 96kg. Ihhh!
Lycklig som en lärka blev pojken och efter en stund blev han även myyyyycekt trött.
 Piggare än den pojken är allt som växer och spirar. Det riktigt knakar i alla groddar just nu. Från kål till solrosor till kiwi.... det bara sprutar upp groddar över allt.
 De formligen kämpar sig upp och ut. 
blandade helleborer
Och sent om sider kom även julrosorna (Helleborus) upp. H.foetidus har stått där hela vintern, den är väldigt tacksam, men alla orientalis-hybrider och H.niger har hållit sig gömda ända till nu. Det var i sista stund för jag hade lovat flera av dem att få flytta hemifrån. Men, som sagt, vi han precis.
H.foetidus3 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder du tagit! Härligt med våren, den är lite mindre långt kommen här men snart så... :-)

  SvaraRadera
 2. Grattis till ny kamera, inte något ont som inte har något gott med sig.
  Studsmattan har jag vägrat mina grabbar i alla år, också för den tar sån plats. Smart att sätta den i bersån. Den skulle jag gärna haft plats till, sitta vid midsommar och dricka nylagad rabarbersaft och mumsa på kanelbullar i en berså har alltid varit min dröm :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Fick tips om den här sidan med ullsängkläder:

  http://www.magazindunord.com/Produkter/S%C3%A4ngkl%C3%A4der/Kuddar,_T%C3%A4cken,_Madrasser

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...