fredag 2 februari 2018

Bloggen är inte (helt) död

Nej, inte helt död. Jag har bara varit upptagen med en massa annat så den har hamnat längre ner på vill-göra-listan. Det har kommit nytt jobb, semester, flera nya jobb till bättre hälften, mycket skolarbete, en vilsen tonåring med mera emellan bloggen och mig. Men nu verkar det som om lite tid kanske kan ges att uppdatera och därför kommer det nu lite bilder från vinterns höjdpunkt - en liten resa till värmen. I år fick det bli Lanzarote och det var inte dumt det. Var god!
 Strax innan nyår drog våra tre små familjer iväg på vår numera traditionella vintersemester. Två kusiner var väldigt eniga om att det inte kunde bli mycket bättre.
 Playa Blanca, längst söderut på Lanzarote var en trevlig överraskning. Lugnt, inte extremt turisttyngt, det där man behöver finns där, lagom med shopping och nära till naturen.
 Nyårsafton var de finfint väder och vi fick därför se alla fyrverkerier längs hela kusten.
 Ön är ganska kal p.g.a. många sentida vulkanutbrott (bara ett par hundra år sedan). Kullen i bakgrunden är foten på närmaste vulkan, som det tog knappt en timma att bestiga.
Kratern var full med namn skrivna i sten. Våra ungar blev också sugna men med tanke på sonens långa namn nöjde han sig med sina initialer.
 Klart imponerande var alla fina kattmatningsstationer som fanns uppställda lite var stans. Här behöver ingen kisse vara hungrig.
 Och så bouganvilla - hur vackert är det inte? Tänk om man kunde ha sådan i sin trädgård.
 Vart åker vi härnäst?
 Otroliga solnedgångar får men inte hellre för mycket av.
En av dagarna hyrde vi cyklar och drog ut i lavaland. Längs kusten kunde man uppleva riktigt häftiga vågskvalp.  Detta område består av endast ca. 200 år gammal lava.
 Coola geologiska formationer finns det gott om . Gul klippa hit, prickigt berg dit, lavaström bakom dig. man har mycket att se. 
 Osannolikt nog fick vi ett skvätt med regn (i snitt händer det 30 dagar per år) och därmed fina regnbågar.
 En stor salin finns på öns västra kust. Vi stod länge och klurade på hur vattnet rinner från bassäng till bassäng. Det är mycket jobb bakom en paket havssalt.
Sol, vind och vatten. Mycket badande och fint att snorkla. Bara vid lilla badstranden där vi bodde kunde man snorkla en halvtimma och se tjugo olika fiskarter, sjöstjärnor och sjöborrar.
 Jag älskar meterhöga julstjärnor. Imponerande är vad de är.
 Lavagrottorna på Lanzarote är verkligen sevärda. I denna har en lokal konstnär gjort en damm som ser ut som en perfekt spegel när den är orörd (höger).
 Gisslet med all-inclusive måste nämnas här. Det är förstås lätt att en annan en vräker i sig allt för mycket, glupsk som man är, men det är helt underbart att se en unge som kan livnära sig på 20 skivor vattenmelon till lunch (och lite tårta).
 Att få tid med sådant man aldrig gör hemma gillar jag mycket. Tecknandet blir det inte mycket av där hemma men på semestern är det annat. I Looooove! Jag lyckades också göra första och svåraste biten på en ny sjal som skal ha instickade lavapärlor, som minne av semestern liksom.
 Även om ön mestadels är svart av lavajorden finns det även vita stränder. De har bildats av sand som med jämna mellanrum blåser över från Sahara. Häftigt va?
Av erfarenhet vet vi att den sanden är extremt bra att bygga med. Vi brukar alltid hålla på med sandbyggen på semestern. Nu är pojken nästan 14 och gör sina egna byggen. Ingen vuxeninblandning där, tack.  Han är ganska skicklig för det kom fram en hel del människor och undrade om han var inhyrd konstnär. Man blir inte så inte stolt när man hör sådant.
 Som jag inte fick vara med grabben på hans byggen fick jag roa mig själv....
 ... och det kan man också göra med lite kvalitetsshopping. Hehe!
Pryttlarna uppe till höger är tygstämplar som jag skall ha till att pimpa tråkiga gamla t-shirts. Fortsättning följer med andra ord.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som ni hade en härlig resa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut en härlig resa. Den gamla vanliga 'tursithålan' är inte alls dum.

      Radera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...