söndag 11 juni 2017

Godkänd som borstbindare

För ett tag senan var vi ett gäng glada hantverkare som åkte till skånska borstbindameckat Onslunda och lärde oss binda borstar.

Det var verkligen kul att prova på och inte alls svårt. På en dagskurs om sex timmar band jag tre borstar utan att ha några som helst förkunskaper. Det tyder väl på att det inte är svårt.Här och nu erkänner jag att det har saknats borstar i mitt hem. Exempelvis den här elementborsten till stora, gammeldags element. Efter att har provat den på våra dito element kunde jag konstatera att jag tydligen hade haft geologiska lager av damm just där. Tur att jag inte vetat om det tidigare.


Och sedan den här gethårsdammvippan..... alltså, jag älskar den. Inte bara för de knalliga färgerna men för att den har ett jättelångt skaft och dessutom vridbart huvud. På så sätt kan vi nu få ner spindeväv o.d. till och med i vårt hus med tre meter till tak. Jaaaaaa!


Klart nöjd är jag med produktionen, funktionen och minskade irritationen (bara ordtrams, ifall någon undrar) som denna kurs gett upphov till. Däremot har jag insett att jag MÅSTE tillbaka. Jag behöver nämligen en 'bakomborste', en 'overlockmaskinborste' och en 'underlågaskåpborste'. 


Dessa har jag inte gjort, men de var så vackra att de måste visas upp ändå.


7 kommentarer:

 1. När man väl börjar rensa ut plast ur hrmmet inser man att många borstar är av just plast. Att binda riktiga borstar borde vara ett framtidsjobb! Jättefina borstar du gjort! Jag behöver också en elementborste, känner jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Det är lite så det har gått till i detta hem. Med tiden har jag insett, det som borde varit uppenbart från början, att det inte finns några genvägar. :-)

   Radera
 2. Fantastiskt, tycker jag som hade en morbror som var borstbindare! Mera borstar åt folket! Här skall det bli bättre borstar, tack!

  SvaraRadera
 3. Så fina och naturliga:) inte alls så tråkiga som dem man köper! Gethårsvippan speciellt!

  SvaraRadera
 4. Eller hur Fale. Jag kommer aldrig, aldrig mera att använda en syntetborste (om inte någon tvingar mig).

  SvaraRadera
 5. Pia - det gör städningen så mycket roligare OCH snabbare. Ingen RUT-tant i detta hus, vi har GET-tant i stället.

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...