måndag 16 juli 2012

Härlig utfärd till Dagstorps Lustgård

Vilken fin dag det blev igår, trots att vi inte fick det badväder som sonen hoppats på. Torrväder, sol och svag vind gav oss perfekt cykelväder för att ta en tur till Nils häftiga trädgård nära Dagstorp.
 Från oss är det mest grusvägar dit. Skånsk sommar, grusväg och en välsmord cykel och matsäck i cykelkorgen – kan det bli mycket bättre?
  
Dagstorp kyrka
 Hos Nils blev det inte bara öppen trädgård utan också personlig guidning, demonstration i ekologisk livsstil (live förstås), kretsloppstänk och fika på han nyfixade uteplats. Härligt! Trädgården är verkligen en oas. Skånsk djungel skulle man också kunna kalla den.
 Höns och katter springer fritt och trädgården är full med vilda sångfåglar som gillar den massiva växtligheten.Vi träffade även Madam Rosa hos Nils. Jättekul att folk med likartade intressen kan mötas på nätet. Det är värt var enda minut av bloggande när cybermöten blir till verkliga.

Sonen tyckte att det var enormt roligt att smyga runt på de små gångarna och upptäcka vad som fanns runt nästa hörn, kolla in hönsen, igelkottens hörn, grodorna och fiskarna i dammen, klappa katterna och smaka på de goda hallonen.
framsidan
 Själv är jag mest imponerad över allt arbete Nils lagt i denna trädgård. Man kan föreställa sig vilket slit det varit att, för hand, gräva ut dammen och jordkällaren, men bra har det blivit.
 Dagstorps Lustgård är med på Tusen Trädgårdar i augusti i år!
höns högt och lågt
Och så donerade hönsen två fina sticklingar av humlen till mig. Den ena skall bli stor och yvig på ett plank. Den andra skall dekorera garaget vårt.

Nils och sonen på bron över dammen
Vatten är bäst, tycker sonen. Själv skulle jag gärna vilja ha en groddamm. Vatten åt trädgårdens djur och ett refugium för snigelätande vänner. När källaren är klar skall ja nog ta itu med det projektet. Det känns som om det är dags.
dammgroda
i vinterträdgården
Skånsk djungel med vattenfall
bambusnår
Efter rundturen tyckte sonen att det var riktigt bra att få fika. han var som vanligt helt utsvulten, den stackaren

fika efter turen
Sen bar det hemåt igen. Inte en droppe regn fick vi, trots att molnen var många. Med oss hade vi inte bara rabarber (i makens ryggsäck) utan även humleplantor och massvis med fin-fina kompostmaskar.
hemåt igen
Tack Nils!
vederkvickninning
 Väl hemma behövde sonen mysa med Blixten i vår egen djungel. Glass, hund och växthus är bra. tycker han.

Dagen totalt sett: kunde inte bli bättre.
till frysen: egna vinbär och Nils rabarber

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...