torsdag 20 mars 2014

Dagsfärska vårtecken från Skåne

Efter några dagar med storm och några med regn skall det bli hyggligt vårväder i Skåne igen.
Våren tränger sig på oavsett om det stormar eller regnar, eller kanske tack vare att det regnar. Här är dagens rykande färska vårobservationer från den egna täppan.
tidig tulpan - sort okänd
  De första tulpanerna har slagit ut. Njuuutning. De står nära sonens studsmatta, vilket gör att vi beundrar dem intensivt när vi studsar. Win-win?
krokus: Ruby giant
NU har 'Ruby giant' från Weibulls kommit upp. Den förra krokusen är någon annan sort som jag satt vid ett annat tillfälle. Jag hade visst glömt vart jag planterat Ruby, men nu vet jag. Urläcker färg. Jag vill ha flera!
:-)
buskpion
 Buskpionen växer till sig år för år och slår ut sin blad tidigt. Det är inte den snabba trädgårdskompisen, men trogen och lättskött.
ormöga
Samma sak gäller ormögonen. Tidiga, trogna och skötselfria. Nu börjar 'mattan' tätna. Snart dyker det upp vitsippor i mattan. Då ..... är det vackert så man tappar andan.

6 kommentarer:

 1. Mmmm, vi har det bra vi skåningar som slipper snö och elände så här i slutet på mars. Jättefina vårtecken hos dig. Yes, nu är det gott att leva.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, tulpaner, så härligt!

  Mina blad är stora, men jag ser inga knoppar än. De flesta av mina lökar blev omplanterade i höstas när jag gjorde om ett par rabatter. Nu börjar jag bli orolig för att det kanske störde dem, så att blomningen uteblir i år. Jag är ju nybörjare på trädgård, så jag har inte lärt mig hur det fungerar än.

  SvaraRadera
 3. Ha förtröstan! Den här sorten är ovanligt tidig. Jag vet ingen annan som är så snabbt i blom som denna, inte ens botaniska tulpaner.

  SvaraRadera
 4. Så härliga vårbilder, längtar!! men får nog vänta en månad till, minst.. Skåne måste vara ett paradis för frusna trädgårdsjälar :)

  SvaraRadera
 5. Åå så härliga bilder! Ja här dröjer det nog länge än innan det börjar blomma. Har snöat i två dagar men nu idag så har vi 5 grader varmt och det droppar från taken, underbart. Förhoppningsvis så kommer det att vara så här nu framöver :-)
  Kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo män. Det är ju inte ens april ännu. Idag kom det snöblandat regn på sydkusten så säker kan man inte vara.

   Radera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...