onsdag 14 mars 2018

Allra Käraste Tosse 7 år

Idag blir världens finaste retriever 7 år, det är Allra Käraste Tosse alias Blixten. Blixten var redan som liten valp en mycket bestämd kille som inte ville låta sina syskon ta mat ur matskålen hur som helst. När Blixten, sitt namn trogen, positionerat sig vid skålens bästa läge och börjat glufsa i sig kunde de andra tio få ta plats, inte tidigare.
 Nu, sju år senare, har han inte någon konkurrens vid matskålen men ränderna sitter kvar zebran eller som Blixten hellre uttrycker det pälsen sitter kvar på pälsklingen. Han kastar sig över maten som vore det sista smulorna på jorden. För att i någon mån förhindra att han sätter i halsen och för att hjälpa till med ett lite lugnare matskick arbetar han för sin föda. Uppgifterna varierar från rullande på rygg, stängande av dörrar och luckor, sittande på bakbenen, hig-fivande med husse/matte, snurrande runt egen kropp, sökande efter mat och kastande med mat från nos. Det är jobbigt att äta när man är en slukhals.
Övrig tid spenderar Blixten, otroligt nog, med att sova, sniffa och ta promenader, gosa och utöva yoga. Det senare har flera personer, som inte känner Blixten, ifrågasatt men när de sett hur han gör 'stående hund' så snart matte gör det samma på sin yogamatta har de övertygats om Blixtens yogaskicklighet.
Sammantaget finns det oerhört mycket Blixten är bra på. I synnerhet är han oerhört bra på att vara världens bästa kompis till sin tonårskille. Blixten förstår alltid hur jobbiga föräldrar är och håller alltid med sin tonåring om att det bästa som finns är att slappa.
GRATTIS Allra Käraste TOSSE!

2 kommentarer:

  1. Grattis Blixten !!! Oj, hela 7 år ! Värt att firas med ett gott ben kanske ;) //Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan tro att han fick ben både före under och efter sin sjuårsdag.

      Radera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...