måndag 2 april 2012

Vårspaning 2:e april 2012

Idag är det första dagen på årets påsklov, det är dagens bästa vårspaning. För en gångs skull har jag lov med pojken, så det är inget fritids för honom. Ingen pojke gråter här.

Med tanke på att vädret blivit kallare igen med nattfrost så står det relativt stilla i trädgården. De första tulpanerna blommar, liksom ormöga, primula, gullviva och de första påskliljorna. Poinerna har tittat upp och den röda julrosen är nästan utslagen. Trots detta känner vi att våren går långsamt framåt just nu. Det gör kanske inte så mycket. Då hinner man med   även i själen. Vi står i startgroparna med färdiggrävt köksland och vi har sopat gatan så att våra inlines och sparkcykel kan luftas dagligen.

Just nu faller de någon enstaka vit flinga där ute, men vi låter oss inte nedslås av detta för i växthuset är chili, ruccola, violruta, rädisor, vintersallad och asiatiska bladgrönsaker hur glada som helst och själva sitter vi under glastaket och spanar ut på den blåsiga och kalla yttre världen.
Fler vårtecken från landet vårt finns här, på Humlebacken.


6 kommentarer:

 1. Det ser härligt ut :) Här har det dock kommit ett helt gäng flingor nedsinglandes under natten, men solen skiner från klarblå himmel, så det är nog borta till eftermiddagen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kom ju flera flingor, men vi envisa kan lätt vara ute ändå. :D

   Radera
 2. Så många fina påskägg. Skönt att din pojke slipper fritids under lovet.
  Tänk att gullvivorna redan blommar hemma hos dig.
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hemmamålade [förstås] inför stora påskäggsjakten på lördag.

   Radera
 3. Till och med en söt gullviva redan. Härliga vårtecken!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...