fredag 27 april 2012

Brickband & nytt hundkoppel


Det var ett bra tag sedan jag var i gång med brickbanden, men nu fick jag inspiration igen. Söt-sonen, den lille busen, behövde ett hundkoppel som var lagom långt till honom. Är man inte mer än 134 cm lång så är det jobbigt med ett koppel som är designat till människor på nära nog två meter. Hunden snor in sig, trampar på och ramlar i sitt koppel och barnet får ideligen trassla ut hela härligheten. Skall det bli maximal glädje så behövs det ett lagom långt koppel.
Två halva nystan, ett par läderlappar och en karbinhake senare har jag alltså skaffat sonen hans efterlängtade koppel. Hela härligheten kostade mindre än 30 kronor och det är minst lika starkt som dem man köper i affären. Mönstret blev lite ad hoc och jag fick ta sats en gång innan det blev bra, men så har vi då ännu ett gäng bokmärken och ett bra-att-ha-band. Jag får nog göra en 40-50 band till innan jag verkligen begripit tekniken, men det är ju roligt, så varför inte? Allra sista garnresten blev en tofs. Kanske Montasami är intresserad?

6 kommentarer:

 1. Tänk, att brickband kan användas till så mycket mer än att hålla reda på brickor - även hundar.
  Jättefint!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 2. Men gudars skymning har du gjort banden själv?? Det blev verkligen jättesnyggt!

  SvaraRadera
 3. Nu måste jag le, jag har vävt precis i samma färger og mönster som dig en gång, ligger dessvärre bara och väntar på att bli använt till något.
  Så fint det växer hos dig, hyacinten ser ju helt fantastisk ut !
  Ha en fortsatt fin vår :)

  SvaraRadera
 4. Hittade din blogg av ren slump efter lite googlande! Måste säga att kopplet är suuupersnyggt! Sökte runt efter onlinebutik som säljer virkade hundkoppel, hittade tyvärr inga. Ute efter Missoni inspererat mönster.
  Har inga som helst väv/stick/virkkunskaper tyvärr..

  Undrar om du säljer dina dina grejer? Eller tar upp beställningar. Mycket intresserad isf!

  Vänligen Jennifer

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...