lördag 15 april 2017

I Rövarekulan när ramslöken var späd

 För ett par veckor sedan hade ramslöken precis kommit upp och vi var i Rövarekulans nationalpark, där den växer frodigt. Utfärdens avslutning var hemlagad korv i bröd med ramslök och coleslaw, men innan dess hade vi mycket roligt för oss. Sonen hade med sig en kompis som också är lika förtjust i vatten som vårat barn.
 Dessa två hade mesta tiden rumpan högst och grävde i vatten, stämde upp bäckar och våtade ner jag sig själv. Det senare gjorde de med sådan inlevelse att kompisen mot slutet ramlade i vattnet och blötade ner jag sig själv från topp till tå. Vi fick dela kläderna vi hade mellan oss och åka hem. En intressant upplevelse. Hans föräldrar tittade lite konstigt när vi lämnade av honom iförd diverse blandade kläder från oss andra tre.
Viktigast av allt var förstås att ungdomarna hade riktigt trevligt och vi andra njöt i fulla drag av årets första riktiga vårdag. Rövarekulan är verkligen det underbaraste stället på våren. Har ni inte varit där, åk dit!
Det finns allt från bäckar under rasbranter av skiffer fullt med fossil till botaniska njutningar så som ramslök i obscena mängder
Och så såg vi årets första blåsippor. Bara det är hela turen värd, med våta kläder och allt.

 Och nu är det påsk. Därför vill jag passa på att önska alla riktigt glad påsk och en skön ledighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...