torsdag 15 maj 2014

Efter regn kommer - - - mera regn

Då har det regnat i princip konstant i två veckor. Den hotande torkan är totalt avblåst och det känns som om det var i år som vi skulle starta risodlingarna
 Nog är det grönt där ute. Mest är det som en djungel just nu.
 Uteplatserna håller på att växa igen. Här kommer det att behövas tuffa tag mot ogräs, i synnerhet maskrosor eftersom vår granne har odling av just dessa.
 Äppelträden har släppt sina blommor nu och det ser ut som om det snöat.
 Tulpanerna är skönheter i förfall. Även dekadens och nedbrytning är väl vackert.
Några rhododendron är överblommade, andra på väg att slå ut.
Clematisen på rosenbågen 'Drontboet' tar sig. Ingen våldsam tillväxt här, men väl flera blommor än i fjol.
 Syrenerna är nääästan utslagna. Jag älskar syrener!
 Växtligheten och sniglarna stortrivs medan mitt älskade växthusbygge ligger lite i malpåse i väntan på att det inte ööööser ner hela tiden. Nu har jag satt glas på alla sidor och ena halvan av taket, men det går bara inte att glasa andra halvan av taket innan det blivit lite torrare.
Vinrankan 'Himrod' har äntligen ordentligt med klasar på väg. Det kan vara ett tecken på att jag långt om länge har begripit hur jag skall beskära vin. Det var svårare än jag trodde.
 Alla buxbom är ludna och yviga. I år har sonen inte "formklippt" dem. Just denna formklippning är orsaken till att de aldrig blir stora. Han hugger in om bara den och alltid innan jag hunnit se vad han hittar på. Än så länge har jag låtit honom hållas och tänkt att han växer väl till sig och då blir det även buxens tur att göra samma sak. Får se hur det går i år.
 Under tiden att det har plaskat där ute har jag återupplivat några projekt inomhus. Lite har jag spunnit, lite har jag stickat och lite har jag odlat. Jag har till och med tvättat och städat, om än motvilligt. De flesta förgrodda plantor är nu allt för trångbodda och skulle verkligen behöva komma ut nu.
Dessutom har vi faktiskt sått en del i växthuset med. Man kan ju inte vänta på Godot. Sonen har dessutom skaffat sig ett eget odlingsland vid sin koja. Han krävde att få odla i egen trädgård (heja dig älsklingen - det blir en bra karl av dig) så vi tog med oss spade, kratta och smultronplantor och gjorde ett eget trädgårdsland åt honom.
Trädgården prunkar men ingen känner för att gå ut i den när man behöver sjöstövlar för att inte bli genomvåt. Dock säger prognosen att sol är på väg. Vi tror och hoppas på detta.

2 kommentarer:

 1. Hello Ann-Sofie I just wanted to let you know that I have nominated you for the Liebsters Award for having a great blog. Come over to my blog space and check out the details http://handmadeandoffcentered.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

  Birgitta xx

  SvaraRadera
 2. Fantastiska, härliga, gröna, sköna bilder! Ni har en fantastisk trädgård och det är kul att pojken hakar på, vare sig det gäller att klippa i bux-busken eller odla eget! Jag tror mycket på att barn måste få hålla på, inte regisseras hela tiden om glädje och intresse ska spira!
  Nog har det regnat alltid, men idag är det solsken och jag ska träffa en blogg-vän i startområdet när hon ska springa Göteborgsvarvet och det ska bli trevligt. Vet inte hur det funkar men vi tänker oss en stickstund och jag hoppas på lite sol på näsan.
  Garnet i mina upprepade sockor är Zauberball. Det är en färgställning jag inte skulle köpt om det inte var för att den som ska få sockorna har mycket kläder i exakt de nyanserna! Och ju mer jag stickade desto bättre gillade jag hur det blev! Tack för din kommentar!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...