söndag 16 november 2014

Sommarminnen 2014 - #4 Karlshamn med snorkling, Kreativum och en egen guldskatt

Fortfarande är det sortering av bilder som gäller här. Högra handen är delvis domnad så årets pilekurs har fått ställas in och allt handarbetande lika så. De kloka har kommit fram till att jag lyckats få samma typ av skada som man får vid Whiplash.  Det är med andra ord lika farligt att livrädda sin man som att krocka med en bil. Känn på den!
Det vackra i kråksången är att nu blir det sorterat och katalogiserat och jag håller också på med en fotobok med våra familjeminnen. Trevligt värre. Alla våra trevliga utfärder och lite trädgårdsminnen skall få ingå. Bl.a  skall vår tur till Karlshamn sommaren 2014 vara med. Det var året då vår son blev skattjägare på allvar.
Målet med resan var egentligen Kreativum, den kreativa lekfabriken i utkanten av Karlshamn. Det är ett paradis för kreativa barn och vi kände att det nog var läge att åka dit en sista gång innan sonen blivit för stor för det.

Resultatet blev lyckat. Aktuelle son var fullt upptagen med allehanda aktiviteter precis hela dagen. Som vanligt var vattenaktiviteterna bäst.
Att vi hamnade på en väldigt vacker camping, i Kållevik, precis vid en fin snorkel-led var ju inte fy skam.
 Särskilt inte med tanke på att hela familjen fridyker och vattnet var varmare än på många år.

Det blev kvällsdopp med långa snorkelturer. Sällan har jag sett så många fiskyngel och stora fiskar på ett ställe. Om Östersjön är död är det i alla fall inte vid Karlshamn den är så.

I övrigt är Karlshamn en mysig småstad med vackra hus, gator och parker. Det är trevligt att flanera där och man känner sig verkligen som hemma. Att det finns en väldigt bra glassbar (glassbåten) gör inte saken sämre. Det bästa, enligt tioåringen, var att man SJÄLV fick ta sås på glassen och man fick ta om. 
 Lyckligaste dagen i sonens liv måste ha varit den kvällen när han, som vanligt, hade huvudet neråt och rumpan upp i vattnet och till sin stora överraskning hittar en guldring på botten av havet. Vi andra trodde han höll på att drunkna så som han viftade och skrek, men det var alltså en skatt som hade hittats. Att han redan tidigare ansett sig ha en ovanligt stor tur bekräftades i ett slag.
Hemresan blev ett helt äventyr is sig. Den skulle tagit fyra timmar men blev över en vecka lång. Mera om det senare. Bl.a. hamnade vi här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...