tisdag 21 januari 2014

Garnlageråtgärder: tå-upp-sockor och annat

Två presenter till en kompis (kan inte visas av födelsedagsskäl) och ett par sockor av två nystan. Det är ganska bra, tycker jag.
Jag försöker ta slut på ett smärre garnlager (har vi hört det förr?) inför vår stundande Londonresa (om 1,5 vecka - yiehaaa!). Det ka-a-a-a-an ju hända att jag faller över något snyggt garn när jag är där. :-) Även om man reser med bara handbagage kan man ju shoppa garn. Det väger väldigt lite och går lätt att trycka ihop till nästan ingenting. Hehe!
Värmarna stickades utan mönster och sockorna med inspiration från några bra länkar på nätet. De är stickade från tån med Magic Loop. En annan bra länk för sockor stickade från tån är DENNA. Två hyllvärmare blev alltså till presenter till en väldigt god vän och en väldigt god son. Bästa tänkbara användningsområde.
garnlagret just nu
För den som undrar hur mycket jag måste sticka kan jag visa mitt garnlager. Det är, enligt min uppfattning,  ganska blygsamt. Det omfattar de här fyra lådorna samt en till som är dubbelt så stor. Mitt mål är att det skal hålla sig inom plastlådorna. Lite måste man ju ha på hyllan ifall man får ett infall som genast måste testas. Tomt kan det inte vara eftersom infall kommer löpande.

6 kommentarer:

 1. vad snygga sockor du stickat och självklart måste man ha ett lager
  kram
  maggan

  SvaraRadera
 2. Nej, tomt kan det ju inte vara.. när du klarar begränsa dig till dom lådorna så är det innanför gränsen tycker jag men det blir nog mera efter resan.
  Dina sockor ser fina ut men vad är en hyllvärnare? Den förstod jag inte helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!
   Den blev ju bra den. HyllvärNare skulle varit HyllvärMare.

   Kul!

   Radera
 3. Fint! Inventerade garnlagret igår. Jag hade motsvarande en låda. Det var för mycket tyckte jag. Blir lite stressad av att se outnyttjade saker. Hade jag varit hos dig hade jag helt maniskt börjat göra pompoms bara för att bli av med dem. (Inventerade nämligen mitt eget för att se vad jag kunde göra pompoms av.)

  SvaraRadera
 4. Klart att du ska ha lite i lager av kreativa skäl! Mitt lager behöver krympa, men jag jobbar på det. Ganska framgångsrikt, just nu.
  Vi var i London bara tre dagar och det handlade mycket om dottern så det blev inte så mycket garn och ull. Men I knit (googla på I knit London) skulle jag definitivt besöka igen! Bra blandning av basutbud och lyx. Där köpte jag mina första fyrkantiga stickor, en bra sockbok och lyxigt, handfärgat sjalgarn. Dessutom hade de Cherry tree hill garnet som jag just nu är liiite besatt av! :-)
  Hoppas ni får det härligt i London, kosta på er att gå på någon show, också!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...