söndag 26 februari 2012

8 tårtor och 1 ljus

Karlsson på taket kommer av en slump på Lillebrors åttaårskalas och ser då att lillebror får en tårta med åtta ljus i. Då säger han på äkta Karlssonskt manér " Varför vill du har en tårta med åtta ljus när du skulle kunna få åtta tårtor med ett ljus?" Vi har de senaste fem fyra eller fem åren hört denna saga minst var annan vecka, vilket innebär någonstans mellan 100 och 125 gånger. CC älskar, uppenbart sagan om Karlsson och nu när han skulle fylla åtta ville han också ha åtta tårtor och ett ljus. Han trodde nog inte att jag skulle göra det och JUST DÄRFÖR fick han detta på sitt släktkalas. Och även om sjukdomen inte riktigt släppt taget om pojken så uppskattade han både mammans spratt och inte minst det faktum att hans familj kom och förgyllde hans dag. så himla bortskämd han blev. Perfekta pussel, roliga böcker, mysiga kläder, ett jättefint fiskespö, en underbar fågelbok som dessutom spelar upp alla läten, det LEGO han önskat sig så mycket fick han. Gissa om grabben somnade nöjd och glad.
 Idag var febern som tur var [ÄNTLIGEN] borta. Och det märktes att grabben längtat ut. Vi hade sån tur att solen sken och det var nästan vindstilla, så han och jag cyklade/sprang en runda på 4,5 km med avstickare för istrampning, Puhpinne och sjösättning av 30 pappersbåtar som vi vek på plats. Sedan lunchade vi i växthuset, spelade krocket och lekte med hunden innan pojken kände att det var dags att gå in. Själv fick jag första trädgårdsdagen för året. Vindruvan beskars även om det nog är alldeles för sent, riset eldades upp och jag är grymt nöjd med dagen.

Tyvärr har pappan nu fått värsta flunsan. Jag hoppas att jag redan har varit där eller är immun, för det verkar vara segaste skitet i mannaminne. Feber i en vecka för en sju/åttaåring och sedan slemhosta. Vad blir det till i en gammal kropp som min? Helt säkert är iallafall att det blir ännu en natt för mig på madrass i grabbens rum. Vi ser fram emot förbättring.

1 kommentar:

  1. Namnam...ser gott ut det där.
    Ang sådd av Echinacea så ska de gro i rumstemperatur, och har de inte grott efter 3-4 veckor så kan man ställa ut för en kallperiod. //Helen

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...