söndag 4 september 2011

Så himla tråkigt

skitdjur!
I fredags fick vi brev från barnläkaren med svar på sonens allergitest. "... har en mycket kraftig reaktion på sängkvalster och även någon på pälsdjur, björk och gräs...". Det var verkligen inte roligt. Vi påbörjade strax saneringen hemma, men har beslutat att tills vidare inte säga något till sonen. Nu gör vi först hela saneringen och sen ser vi hur hälsoläget är efter den. Tids nog skall han få veta.
Ni som läser detta är snälla att inte prata med honom om allergin. För den intresserade finns här en kostnadsfri skrift om sängkvalsterallergi.

(bilden lånad av M-ede-ca Ph-arma)

7 kommentarer:

 1. Nä men fy vad trist för Er och framför allt pågen.
  Även om det är skönt att få svar på varför han varit så snuvig och hostig så är det inte detta besked man önskar!!
  Håller alla tummar och tår för att det ska gå vägen och att vissa beslut inte behöver tas!!!
  Mot gräs och björk borde där väl finnas någon allergimedicin att ge?

  Många, många kramar från oss här nere i gatan.

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Nej vi måste hoppas att han blir bra av att ta bort kvalstren så att inga andra åtgärder kommer att behövas. Det skulle krossa pojken så det vill vi inte ens tänka på.

  SvaraRadera
 3. Det var inte bra. Jag är mycket allergisk mot hundar men jag klarar mig utan mediciner. När det kommer en ny hund kan jag känna av det men efter ett tag är det precis som jag har vaccinerat mig själv. Allergin påverkas mycket av hur man mår också och kan man inte leva utan hund, så kan man inte.

  SvaraRadera
 4. Visst är det så. Vi är inte särskilt oroliga för det. Nu har vi skaffat alla anti-kvalster-prylar som finns och sanerar för de små odjuren. De stora odjuren behöver inte känna sig oroliga. Eventuellt kommer de att få bada lite oftare än planerat, men det gillar åtminstone Blixten.

  SvaraRadera
 5. Mamma nämnde att det finns någon receptfri medicin på apoteket som ska kunna hjälpa/lindra både mot gräs och hund. Kanske ska provas?

  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset. Vi har börjat på en rad åtgärder.

  SvaraRadera
 7. När du får bukt med kvalstren blir förmodligen de andra allergierna bättre också.
  Jag har genom alla år tvättat alla kuddar, täcken mm en gång i månaden till mina tre barn. Det funkade jättebra, de slutade hosta och exemen försvann.
  Lycka till!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...