onsdag 23 april 2014

Påskens händelser .... med nytt växthus

Det var en händelserik Påsk som passerade och nu har jag äntligen hunnit sätta mig ner och summera vad vi sysslade med. Detta var huvudtemat:
Blixten finner hela bygget rätt så trist
Givet vis firade vi också påsk och det med tre olika familjemiddagar/tillställningar/fester, men det stora i påsken var ändå växthusbygget. På sex dagar hann vi med att få leverans, måla och bygga ett komplett växthus och in emellan också fräscha upp skolgården på sonens skola. Det var inte så många minuter över, men tack vare en unikt bra byggsats från Florum Växthus så gick bygget som smort. Jag vill upprepa vad tidigare ägare av Florumhus vittnat om - till och med IKEA förbleknar jämfört med denna byggsats. Sug på den!
olika produktionsstadier av växthus
Som sagt så målade vi, byggde och byggde och byggde och slutligen annan dag Påsk kl. 15 kunde taket läggas på. 10-12 välvilliga bekanta och grannar dök upp på slaget 15 och lyfte på taket. Detta är ett 12,5 m2 stort hus och enligt beskrivningen skall sex personer kunna lyfta taket till ett 10 m2 hus. Det var tur att vi var så många. Starka norrlänningar kan kanske vara sex personer på ett tak, men vi klena kontorsråttor måste vara flera.
Förutom det häftiga bygget fyllde syster yster 30 på långfredagen ... (kolla så snabb hon är på tårtan - hon bara svischar förbi som en dimma)

....och vi hade påskmiddag hemma samma dag, alltså påskdagen, som hela trädgården slog ut i ett sagolikt blommande (och alla pollenallergierna i bekantskapskretsen gav sig till känna).
äggfärgning
Det blev utefika och krocket och solande i påskvärmen. Vilken sagolik tur.
 
(rabattexplosion)
 Även vilda växter och ogräs gillas.
 Den STORA äggjakten. 34 av 35 ägg hittades.
 Och så lite krocket i solvärmen.
 Skolgården målades, som sagt, för inspiration till lite mera pedagogiska lekar....
skolgårdsmålning
...så det är nog inte konstigt att man var trött första dagen på jobb.
Blixten tyckte nog att Påsken innehöll lite väl dåligt med pälsklapp och annan uppmärksamhet till de pälsklädda vännerna. Då och då gjorde han uppmärksam på detta. 

NU är det inglasning av växthuset som gäller och med 128 rutor lär det väl ta ett tag innan jag är klar. Kitt och färg bli mina bästa vänner ett tag framöver. (jag har aldrig gjort detta förut, så låt se hur det går)

2 kommentarer:

  1. Grattis till nya snygga växthuset. Superfint!!!
    Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Växthuset på plats - härligt!

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...